

Fryst
- Vare: 407397
- EPD.nr: 4255840
- Vekt: 2,5 kg
![]() |
![]() |
Chuck eye steak sitter mellom entrecôte og høyryggen, og tas ut mellom fjerde og femte ribbein. Størrelsen på chuck eye steaken utgjør ca. 50 % av snittflaten på den ytterste entrecôteskiven mot høyryggen, og er selve øyet i denne del, derav navnet chuck eye steak.
Dette er en del som har mange av de samme egenskapene som entrecôte, med både fin marmorering og mye smak. Det er dog viktig at den blir tilberedt riktig for å få den mør, og smaker best når den blir servert medium stekt. På engelsk blir denne delen kalt “The Poor Man’s Ribeye”.
Du får det beste resultatet hvis du braiserer eller langtidssteker Chuck eye steaken. Den kan også legges på grillen, men da bør den ligge i marinade først for å oppnå et mørt resultat.
Energi 680 kJ/163 kcal, fett 9,2 g hvorav: mettede fettsyrer 4,1 g, enumettede fettsyrer 3,5 g, flerumettede fettsyrer 0,4 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 20 g, salt 0,1 g
Relaterte oppskrifter
Bakt Chuck eye steak med sellerirotkrem, sauterte rødbeter
Chuck eye steak sitter mellom entrecôte og høyryggen. Sellerirotkrem en er smakfull variant som passer fortreffelig sammen med chuck eye steak og sauterte rødbeter. Les mer…
Baguett med chuck eye steak mangosalsa og urterømme
Chuck eye steak har mange av de samme egenskapene som entrecôte, med både fin marmorering og mye smak. Lag chuck eye steak med mangosalsa og urterømme. Les mer…