
Fryst
- Vare: 434529
- EPD: 4779112
- Vekt: 2,5 kg

Kotelettkappe er den muskelen som sitter på utsiden av ytrefileten, mot fleskesiden. Kotelettkappe deles fra ytrefileten, i det naturlige skillet.
Kotelettkappe er en prisgunstig stykningsdel som er svært smaksrik og marmorert. Kan minne litt om en svinenakke i marmoreringen.
Kotellettekappe er et ypperlig stykke å pannesteke pga sin nette størrelse. Stekes i nøytral olje med salt og pepper. Ha i litt smør, noen kvister av timian og noen fedd hvitløk på slutten av steke tiden. La hvile i 5 min før den serveres. Kotelette kappen kan også marineres, men husk å ha litt ekstra syre siden det er svin.
Energi 918 kJ/221 kcal, fett 17 g hvorav: mettede fettsyrer 5,8 g, enumettede fettsyrer 7,3 g, flerumettede fettsyrer 2,4 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 17 g, salt 0,1 g
Relaterte oppskrifter
”Black and white”: Svin kotelettkappe og biff med peppersaus og bearnaisesaus, hasselbackpoteter og parmesanstekt blomkål
Svin Kotelettkappe (også kalt «pluma») er et ypperlig stykke å pannesteke med sin fine, nette størrelse. Les mer…
Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat
Kotelettkappe er et ypperlig stykke å pannesteke med sin fine, nette størrelse. Stek den i nøytral olje med salt og pepper eller mariner den med spennende smaker. Les mer…