
DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
-
800 – 1000 g Gilde skirtsteak
-
2 hvitløkfedd
-
2 kvister rosmarin
-
2 kvister oregano
-
2 ss grov sennep
-
1 dl balsamicoeddik
-
2 dl olivenolje
-
salt og pepper
Til servering:
-
8 skiver lyst surdeigsbrød
-
250 g norsk chevre
-
Bakte beter
-
Syltede stilker av mangold
-
50 g hasselnøtter, ristede og grovhakket
Bakte beter med blader:
-
1 bunt små beter med stilker og blader
-
4 ss rapsolje
-
4 ss honning
-
salt og pepper
Syltede stilker av mangold:
-
1 stor bunt mangold-stilker i forskjellige farger
-
1,5 dl eplesidereddik
-
2 dl eddik 7%
-
1 dl sukker
-
1,5 ts salt
-
1,5 ss sriracha eller annen chilisaus
-
1 ts karve
-
1 ts hel pepper
-
1 ts sennepsfrø
SLIK GÅR DU FREM
1. Kjør hvitløk, urter, sennep og balsamicoeddik til en jevn puré i en kjøkkenmaskin med knivblad. Spe med oljen til du har en jevn marinade. Smak til med salt og pepper.
2. Tørk av kjøttet og legg det i en form. Hell over marinaden og vend det godt. Dekk med plast og sett kaldt i 4 timer før bruk.
3. Grill kjøttet raskt på begge sider på en varm grill, 1-2 minutter på hver side. La ettersteke på indirekte varme til en kjernetemperatur på ca. 50 °C. La hvile i 5 minutter før den skjæres i tynne skiver på tvers av fibrene.
4. Rist brødskivene og del i to. Fordel skiver av kjøtt, bakte beter, chevre, syltede stilker av mangold og hasselnøtter over og server.
Bakte beter med blader:
1. Sett ovnen på 220 °C. Vask betene godt, la stilker og blader sitte på. Del ev. betene i to eller fire, men la stiler og blader på.
2. Fordel i en ildfast form, drypp over olje og honning og krydre med salt og pepper.
3. Dekk formen godt med folie og bak i ovnen i ca. 45 minutter. Fjern folien og stek videre i ca. 10 minutter eller til gode og møre.
Tips! Du kan koke grønnsakskraft på skall og avskjær fra grønnsaker. Kok opp med kaldt vann. Småkok under lokk i ca. 1 time og sil av.